Khas Buat Peminat Dodol Melaka Asli


3 JENIS DODOL DI PASARAN

1) Dodol Keras dan Padat 

2) Dodol Lembut

3) Dodol Lembik Melekit

Tekstur dodol seperti diatas mempunyai peminatnya sendiri. 

Ada yang inginkan dodol yang mudah di potong, ada juga ingin dodol mudah di cubit.

4 perkara yang tidak di sukai penggemar dodol

1. Dodol Terlalu keras

2. Dodol Terlalu Manis

3. Dodol Melekat di lelangit

4. Dodol Cepat Berkulat

Pelbagai resepi rahsia dalam penghasilan dodol. 
Ada yang guna sukatan 1 nisbah 2.
Jika resepi memerlukan 1 besen Gula Pasir maka, 

2 besen gula melaka perlu dicampurkan.

Tetapi tahukah anda, gula melaka dipasaran juga terdapat gula pasir didalamnya?

Gula Asli Melaka dihasilkan daripada nira kelapa 100% . 

Nira kelapa yang dikumpulkan akan dimasak sehingga pekat dan 
di masukkan kedalam acuan, seterusnya di biarkan sejuk mengeras.

Jom kita lihat bagaimana GULA MELAKA ASLI
 ini.
*gula melaka asli - nira kelapa 100%

SILA TONTON VIDEO DIBAWAH  INI






5 ciri utama Gula Melaka Asli (nira kelapa 100%)


1- Bau Gula Nira Melaka yang Kuat

2- manis sederhana

3- gula melaka dapat dirasai di jari, jika di cubit

4- Mudah Rapuh, dan mudahb pecah bila di potong

5- warna gula lebih cerah


Saya ingin memperkenalkan 

DODOL WANGI 
kepada anda. 


Saya ada sediakan video untuk menujukkan bagaimana tekstur DODOL WANGI ASLI MELAKA 






Gemarkan dodol yang lembik? tapi nak yang lembut dan tidak melekat di lelangit bila dimakan?



Bukan apa, dodol lembik ni, boleh dicubit sikit dan tarik tingi-tinggi. Bila masuk mulut, dodol cair terus dan tak melekat di lelangit. Bau wangi gula melaka asli boleh dihidu. Manis Dodol pula dari gula melaka asli, 100% nira kelapa. Dodol mudah dimakan dan boleh diberi kepada anak kecil, insya allah tidak tercekik. Dodol terus cair di dalam mulut, lembut, sedap dan enak.

Umum tau, penghasilan dodol memerlukan campuran gula pasir dan gula melaka.

Tetapi Gula Melaka di pasaran banyak yang dicampur gula pasir. Ini yang membuatkan banyak dodol dipasaran terlebih manis dan tidak disukai oleh golongan muda. 

Dodol Wangi mengekalkan elemen asli penghasilan dodol. 100% gula melaka original yang di perbuat dari nira kelapa. Sebab itu, teksture dan bau dodol wangi sangat berlainan. 

Tidak menggunakan bahan pengawet, dodol wangi disarankan hanya bertahan 1 bulan 2 minggu sahaja.

Tidak perlu di simpan di peti sejuk kerana dodol wangi akan cepat mengeras.

Hanya perlu simpan di suhu bilik sahaja.


8 kelebihan DODOL WANGI


1) 100% homemade

2) Baru dan Segar (Made By Order)


3) Menggunakan Gula Melaka asli (nira kelapa)


4) Berbau wangi gula melaka yang kuat


5) Tekstur melekit dan lambut dimakan. 

Tidak melekat di lelangit mulut.

6) Tiada Pengawet (Tahan 1 bulan 1/2 )


7) Terima order secara POS minimum order 1kg


8) Ada 2 packaging yang mudah dihidang, bentuk kon dan dalam bekas kecil

2 JENIS PACKAGING DODOL WANGI ASLI



1) PACKAGING DALAM BOTOL KECIL 
1 botol ada 27pcs
HARGA RM 35
*tambahan postage untuk semenanjung malaysia RM 14 dan Sabah, Serawak RM 16


2) PACKAGING BENTUK KON
1KG- 58-60pcs

HARGA RM 30
*tambahan postage untuk semenanjung malaysia RM 14 dan Sabah, Serawak RM 16

Alhamdulillah, buat masa sekarang, permintaan sempena hari raya untuk tahun ini memang sangat banyak. Penyediaan DODOL WANG  ini dibuat mengikut tempahan. Kami tidak menyimpan stock, maka jika anda menempah, anda akan menerima DODOL WANGI yang baru dibuat. FRESH DARI LADANG GITU!

Sebelum ini kami hanya memenuhi permintaan secara offline sahaja. Terhad untuk kawasan Melaka Tengah. Untuk tahun ini, kami ingin menambah pasaran dan menyediakan khidmat pos ke seluruh malaysia dengan tempahan minima 1kg atau 1 pack.

Jaminan kami, DODOL WANGI tidak jemu dimakan sanak saudara dan ahli keluarga. Malah, kanak kanak juga menyukainya. Manis yang berpada-pada, lembut dan cair di dalam mulut.

Bukan kah best bila hidangan kuih raya yang dijamu, habis dimakan tetamu yang bertandang? 


Ingin dapatkan DODOL WANGI dan segera di pos ke alamat anda? 
KLIK LINK WASAP INI 











Comments